Ingrediënten:
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 4 stuks prei in ringen
- 4 stengels bleekselderij gesneden, of gebruik meer bleekselderij
- 2 takjes tijm alleen de blaadjes gebruiken
- 1 liter bouillon (Maggi)
- 200 gr paddestoelen
- 100 gr spekjes Optie is niet nodig
- kokosolie of olijfolie om te bakken
Bereiden:
-
Snij de prei in ringen en was ze goed. Snij de bleekselderij in stukjes.
-
Neem een flinke soeppan en smelt de olie. Bak hier eerst de ui in aan tot deze glazig is. Voeg nu de knoflook, prei en bleekselderij in toe. Doe de tijmblaadjes erbij. Giet de bouillon erbij en kook het geheel voor 15-20 minuten door tot gaar. Soep pureren.
-
Snij de paddenstoelen klein en bak deze samen met de spekjes apart in een koekenpan en serveer bij de soep.
- Heerlijk met geroosterd brood of stokbrood.